Olet täällä

Palaute itsensä kehittämisen työkaluna myyntityössä

"Palaute on mestarin aamiainen."

Myyntialalla toimitaan usein varsin itseänäisesti. Kollegoilta palautteen saaminen myyntitilanteista voi olla siksi hankalaa. Sitäkin suuremmalla syyllä asiakkaiden palautteet on käsiteltävä ajatuksella. Esimiehen kanssa keskustelut ovat tärkeitä, sillä numeroiden (tulosten) pohjalta saadaan varsin hyvää pohjaa, missä mennään.  

Toisiaan hyviä tuloksia aikaansaava tai pidempään työyhteisössä ollut myyjä saattaa saada erityiskohtelua tai ylipäätään on syntynyt hiljainen sopimus kulttuurissa, ettei tietyille henkilöille kärsi tai saa sanoa mitään kritiikkiä. Tämä on kivi kengässä koko tiimin menestymisen kannalta.

Tietyt tilanteet voivat kuitenkin eskaloida erityisen tarpeen antaa palautetta, jolloin on hyvä muistaa muutamia seikkoja, miten kritiikkiin/palautteeseen olisi hyvä suhtautua niin antajan kuin vastaanottajan roolista. 

Palaute on luottamuksen rakentamisen kannalta tärkeä työkalu. Näin voidaan saada myös avoimuutta lisättyä, jolloin Joharin ikkunassa yhteinen kenttä, avoin alue, kasvaa.

Alla olevaa listaa voisi pohtia itsetutkiskelun merkeissä, mitkä ovat kompastuskiviäsi ja mitkä puolestaan vahvuusalueella.

Myös ajoitus (kairos) on tärkeä huomioida, milloin palautetta lähtee antamaan, jotta maaperä ja tilanne on otollinen käsitellä asiaa.

Tärkeä muistaa: ”Palautteen pitää aina auttaa palautteen saajaa”

 

Kun saat kritiikkiä/palautetta

1.     Näytä, että kuuntelet

2.     Katso silmiin

3.     Älä yritä löytää virheitä vastapuolesta

4.     Älä anna kuvaa, että lannistut kritiikistä

5.     Älä heittäydy pelleksi

6.     Älä vääristele kritiikkiä

7.     Pysy asiassa

8.     Näytä, että ymmärsit

 

Tämä on kirjoittajan henkilökohtainen kirjoitus, ei yhdistyksen kanta.

Juha ”Vauhtipyörä” Ahola on toiminut OSEMMA:n hallituksessa kahden vuoden ajan. Juha on Vauhtipyörä Ahola Oy:n yritys- ja myyntivalmentaja, sparraaja ja mentori toimien yrittäjien, myynnin parissa työskentelevien sekä johtajien kanssa tiiviisti. Lisäksi Juha toimii kansainvälisen BNI-yrittäjäverkoston konsulttina Pohjois-Suomessa.